• Rostlinná síla: Účinnými látkami jsou hlavně silice, třísloviny a hořičny, flavonoidy, kyselina triterpenová atriterpenalkohol.
     
  • V kosmetice: 
    • Zevně se rozmarýna používá jako olej při stavech vyčerpání ve formě koupele nebo masáže.Podporuje prokrvení pokožky, zbavuje bolesti při vyvrtnutí a natržení svalu nebo šlachy, povzbuzujekrevní oběh a pomáhá při revmatu.
    • V pěstícím oleji nebo balzámu na reflexní zóny osvěžuje nohy; v krému, mléce, čistícím přípravkunebo mýdle působí protizánětlivě a čistí nečistou, mastnou pleť; v tělovém, masážním akoupelovém oleji nebo soli napomáhá prokrvení; podporuje prokrvení pokožky hlavy v šampónunebo vlasové vodě pomáhá proti lupům; osvěžuje v deo streji nebo kuličce; rozdrcený na prášek smoučkou z řas jako tělový zábal i tělový olej působí proti celulitidě.
     

Tip: Skvělý v základním oleji pro vlasovou kosmetiku.

 

Pozor: Rozmarýnový olej , čaj a víno by se neměly užívat během těhotenství a kojení. Nedoporučuje se aniosobám, které prodělaly zánětlivé onemocnění ledvin nebo jater. Při vnitřním užití, konzultujte dávkování se svým terapeutem. Hrozí předávkování. Může snižovat účinek homeopatické léčby.


PŮVOD: ALBÁNIE

ROZMARÝNA, nať; 50g

35.00KčCena
Váha