• Rostlinna síla:
    • Účinnými látkami jsou vitamín C, minerální látky a flavonoidy. Semena jsou bohatá na olej.
    • Vitamín C posiluje obranyschopnost organismu a hojení ran. Tělo jej potřebuje ve zvýšené míře při virových zánětlivých onemocněních. Flavonoidy působí protizánětlivě a antibioticky. Olej se doporučuje při onemocnění kůže.
     
  • V kosmetice:
    • Olej má vysoký podíl esenciálních mastných kyselin, vitamínu E, betakarotenu a kyseliny palmitové a proto je doporučován na suchou kůži a při silné tvorbě lupů. Chrání před UV zářením a podporuje hojení ran.
    • Olej výborně regeneruje epitel při popáleninách a omrzlinách.
    • Perfektní jako přídavek do směsí na ekzémy, vrásky a problematickou pleť.
     

Tip: Rakytníkový olej by měl být hodně zředěný, jinak na kůži mohou zůstávat skvrny.

PŮVOD: POLSKO


PŮVOD: POLSKO

RAKYTNÍK, plod; 50g

105.00KčCena